Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
Tarih - 16) Atatürk İlkeleri.02
1. Atatürk'ün tâviz vermek istemediği ve bu sebeple siyâsî tartışmaların dışında tutulmasını istediği iki temel ilke aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 3368 | Yanlış Cevap: 1806 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2. Çağdaşlaşma ve Batılılaşma, Atatürk'ün aşağıdaki ilkelerinden hangisinin tamamlayıcısı durumundadır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 3821 | Yanlış Cevap: 900 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

3. "Bir milletin bağımsız kalabilmesi, çağdaş uygarlığın gereklerine ters düşmemesine bağlıdır." görüşü dikkate alınırsa, aşağıdaki ilkelerden hangisine bağlılık bir zorunluluk olur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2746 | Yanlış Cevap: 1466 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. Türk milleti aşağıdaki seçeneklerde verilen Atatürk ilkelerinden hangisini, diğerlerinden önce benimsemiştir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2294 | Yanlış Cevap: 2444 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

5. Toplumsal eşitlik, Atatürk ilkelerinden hangisiyle doğrudan ilişkilidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 3611 | Yanlış Cevap: 615 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. Saltanatın kaldırılmasının, aşağıdaki Atatürk ilkelerinden hangisiyle ilişkisi olmadığı söylenebilir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2617 | Yanlış Cevap: 1517 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7. I.Kanun önünde eşitlik
II.Sosyal dayanışma
III.Millî egemenlik
Yukarıda verilenler, Atatürk ilkelerinden hangisiyle doğrudan ilişkilidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 3100 | Yanlış Cevap: 1054 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8. Atatürk, 1919-1922 yılları arasındaki konuşmalarında en çok aşağıdaki konulardan hangisine yer vermiştir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1877 | Yanlış Cevap: 2029 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

9. Atatürk, yeni Türk devletinde inkılâplarını gerçekleştirirken temel hedef olarak aşağıdakilerden hangisini almıştır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2711 | Yanlış Cevap: 1280 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10. Aşağıdakilerden hangisi, Cumhuriyetçilik İlkesi'nin tamamlayıcısı niteliğindedir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 3148 | Yanlış Cevap: 1447 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11. "Siyasî ve askerî zaferler ne kadar büyük olursa olsun, ekonomik zaferle taçlandırılmazsa meydana gelen zaferler payidar olamaz, az zamanda söner."
Atatürk'ün yukarıda verilen sözü onun hangi ilkesinin temelini oluşturmuştur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 3206 | Yanlış Cevap: 895 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

12. Üyesi bulunduğu milletin varlığının yüceltilmesi düşüncesi ve bu düşüncenin kuşaklara aktarılması, aşağıdaki Atatürk ilkelerinden hangisinin sonucudur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2485 | Yanlış Cevap: 1235 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13. Yeniliklerin sürekliliğini zorunlu gören Atatürk İlkesi, aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 3315 | Yanlış Cevap: 436 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14. Millî Mücâdele'nin kazanılmasında, aşağıdaki Atatürk ilkelerinden hangisi daha etkili olmuştur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2949 | Yanlış Cevap: 1046 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

15. Millî egemenliğin gerçekleşmesi, aşağıdaki ilkelerden hangisinin sonucudur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2281 | Yanlış Cevap: 1522 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

16. I.Çağdaşlaşmak
II.Bilimsellik
III.Millî egemenlik
Türkiye Cumhuriyeti'nin yukarıdaki hedefleri, aşağıdaki ilkelerden hangisiyle ilgilidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2919 | Yanlış Cevap: 970 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

17. Milliyetçilik ilkesinin doğal sonucu olarak ortaya çıkan ilke aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2166 | Yanlış Cevap: 1514 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

18. Türk inkılâplarında, çağdaş Batı'nın hedef olarak benimsenmesinde Batı'nın aşağıdaki özelliklerinden hangisi etkili olmamıştır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2540 | Yanlış Cevap: 1093 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

19. Cumhuriyetçilik İlkesi'ni en iyi ifade eden bütünleyici ilke aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2803 | Yanlış Cevap: 1252 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

20. Aşağıdaki inkılâplardan hangisi, Cumhuriyetçilik ve Halkçılık ilkelerinin bir gereğidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2922 | Yanlış Cevap: 1288 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

21. Atatürk, aşağıdaki ilkelerden hangisini, diğerlerine göre daha önce uygulamaya koymuştur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1310 | Yanlış Cevap: 2619 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

22. I.Sümerbank
II.İş Bankası
III.Etibank
IV.Merkez Bankası
Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri Halkçılık İlkesi'nin doğrudan gereği olarak kurulmuştur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 701 | Yanlış Cevap: 2486 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

23. Yöneticilerin süresiz olarak iş başında kalması, aşağıdaki ilkelerden hangisine aykırıdır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2036 | Yanlış Cevap: 2073 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

24. Medrese, tekke ve zâviyelerin kapatılması hangi alanda lâikleşmenin başladığının kanıtıdır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2609 | Yanlış Cevap: 1229 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan "Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.

kpssuzmani facebook grubu