Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
Tarih - 20) Çok partili döneme geçiş denemeleri, İsyanlar, Atatürk Dönemi'nde Türkiye'nin dış politikası.04
1. Musul'un Türkiye'ye verilmemesi için Şeyh Sait İsyânı'nı destekleyen ve hatta çıkmasında rolü olduğu söylenen devlet, aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2488 | Yanlış Cevap: 172 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2. Türkiye Cumhuriyeti, aşağıdaki uluslar arası kuruluşlardan hangisine üye olmamıştır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2300 | Yanlış Cevap: 236 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3. "Dış politikada güçlü olmanın temeli, iç politikada güçlü olmaktır" diyen Atatürk'ün bu sözlerinin doğruluğunu, aşağıdakilerden hangisi kanıtlamaktadır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1528 | Yanlış Cevap: 918 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. Aşağıdakilerden hangisi, dünya barışını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bulunduğu coğrafyada bölgesel barışı korumaya yönelik değildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1688 | Yanlış Cevap: 644 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5. Misâk-ı Millî sınırları içinde yer almasına rağmen, Musul'un 1926'da İngiltere'ye verilmesinin en önemli sebebi, aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1657 | Yanlış Cevap: 633 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. İngiltere'nin etkisiyle çıkan Şeyh Sait İsyânı, aşağıdaki sorunlardan hangisinin Türkiye'nin zararına sonuçlanmasına sebep olmuştur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2217 | Yanlış Cevap: 175 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7. Türkiye-Yunanistan arasında yaşanan Nüfus Mübadelesi Sorunu'nun çözümlenmesi, aşağıdakilerden hangisinin gerçekleşmesine katkıda bulunmuştur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1396 | Yanlış Cevap: 908 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

8. Aşağıdakilerden hangisi, Balkan Antantı(Paktı)'na katılan devletlerden biri değildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1713 | Yanlış Cevap: 639 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9. Aşağıdakilerden hangisi, Sadabat Paktı'na katılan devletlerden biri değildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1821 | Yanlış Cevap: 503 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10. Aşağıdakilerden hangisi, Türkiye'nin Atatürk Dönemi dış politikasının temel ilkelerinden biri değildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1103 | Yanlış Cevap: 1125 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11. I.Kars
II.Kerkük
III.Ardahan
IV.Musul
V.Hatay
Yukarıdakilerden hangileri, Misâk-ı Millî sınırları içinde kalmasına rağmen Atatürk Dönemi'nde Türkiye'ye katılmamıştır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1867 | Yanlış Cevap: 339 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(2)

12. Kurtuluş Savaşı yıllarında imzalanan her antlaşma, askerî bir zaferin diplomatik sonucu olmuştur.
Aşağıdakilerden hangisi, yukarıdaki özelliği taşımayan bir antlaşmadır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1208 | Yanlış Cevap: 984 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13. I.Türkiye-Sovyet Rusya
II.Türkiye-Bulgaristan
III.Türkiye-Yunanistan
IV.Türkiye-İran
V.Türkiye-Irak
Yukarıdaki sınırlardan hangisi, Cumhuriyet Hükûmeti döneminde çizilmiştir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1211 | Yanlış Cevap: 868 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14. Mübadele Sorunu'nu çözülmesiye Türkiye-Yunanistan arasında 1930'dan itibaren dostluk başlamıştır. Bu dostluk ancak 1950'ye kadar sürmüştür (Sınav Komisyonu buna 1954 de diyebilir).
Aşağıdakilerden hangisiyle, iki devlet arasında gerginlik yeniden başlamıştır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1393 | Yanlış Cevap: 752 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

15. Lozan'dan sonra Türk-İngiliz ilişkilerindeki gerginliği yumuşatarak, diğer Batılı devletlerin de Türkiye ile ilişkilerini olumlu yönde etkileyen ilk antlaşma, aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1131 | Yanlış Cevap: 1051 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan "Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.

kpssuzmani facebook grubu