Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
Tarih - Osmanlı Dönemi Kültür Medeniyet-Test.04
1. Aşağıdakilerden hangisi seyfiye sınıfı içerisinde yer almaz?




Gönderen: alim | Doğru Cevap: 14888 | Yanlış Cevap: 7008 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(8)

2. "Cihannüma" kimin eseridir?




Gönderen: angryturkman | Doğru Cevap: 14988 | Yanlış Cevap: 5476 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3. Hangi şık coğrafi keşiflerin nedenleri arasında gösterilemez?




Gönderen: alim | Doğru Cevap: 11026 | Yanlış Cevap: 9115 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. Leonorda da vinci nin ünlü mona lisa tablosu hangi dönemde hangi tarihte(dönemde) görülmektedir?




Gönderen: alim | Doğru Cevap: 15663 | Yanlış Cevap: 3581 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5. Sanayi inkılabı ilk olarak nerede ve ne zaman başlamıştır?




Gönderen: alim | Doğru Cevap: 9375 | Yanlış Cevap: 10232 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. 1.katalolik kilisesinin bozulması 2.kağıt ve matbaanın etkisi 3.özgür düşünce ortamının etkisi (hangi şıklar reformun nedenleri arasında gösterilebilir?)




Gönderen: alim | Doğru Cevap: 12338 | Yanlış Cevap: 4929 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7. Aydınlanma çağını anlatan şık hangisidir?




Gönderen: alim | Doğru Cevap: 11223 | Yanlış Cevap: 5839 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8. I. Menteşeoğulları
II. Saruhanoğulları
III. Hamitoğulları
IV. Karamanoğulları
V. Germiyanoğulları
Yukarıda Anadolu Türk Beyliklerinden hangilerinde denizcilik gelişmiştir?




Gönderen: sevinaz | Doğru Cevap: 10840 | Yanlış Cevap: 7294 | Soru Hatalı Diyen: 9 | Yorum(12)

9. Osmanlı Devleti hangi tarihte kurulmuştur?




Gönderen: kenanaks | Doğru Cevap: 15917 | Yanlış Cevap: 4408 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10. Aşağıdakilerden hangisi Osmanlı Devletinde başkent olmamıştır?




Gönderen: mehmetcik35 | Doğru Cevap: 20697 | Yanlış Cevap: 552 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11. Aşağıdaki Türk müziği makamlarından hangisini 3.Selim bulmuştur.?




Gönderen: bycerkez | Doğru Cevap: 8714 | Yanlış Cevap: 6611 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12. Osmanlı devleti aşağıdaki dönemlerden hangisinde batı müziğinden etkilenmiştir?




Gönderen: tosun | Doğru Cevap: 2953 | Yanlış Cevap: 15672 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(4)

13. Hangi Divan-ı Hümayun üyesi padişahın ordu başında olmadığı zamanlarda "Serdar-ı Ekrem" ünvanıyla ordu başında sefere çıkar?




Gönderen: osmanlı-1299 | Doğru Cevap: 17926 | Yanlış Cevap: 2487 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14. Osmanlı Devletin'de ilk daimi elçi olarak kim nerede görev yapmıştır ?




Gönderen: osmanlı-1299 | Doğru Cevap: 8371 | Yanlış Cevap: 10044 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(6)

15. Osmanlı devleti döneminde yaşamış bilginlerden hangisi güzel sanatlar dalında eserler vermiştir




Gönderen: balıkcı | Doğru Cevap: 15364 | Yanlış Cevap: 3363 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

16.

Aşağıdaki arazilerden hangisinin güvenlik ile ilgisi yoktur?





Gönderen: mutlu | Doğru Cevap: 13061 | Yanlış Cevap: 6333 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(3)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan "Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.

kpssuzmani facebook grubu