Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
Tarih - Osmanlı Dönemi Kültür Medeniyet-Test.03
1. Osmanlı devletinde en kısa süre tahtta kalan padişah aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: vince_kral | Doğru Cevap: 7939 | Yanlış Cevap: 17936 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2. Osmanlı Devleti'nde ilk resim sergisi açan ressam kimdir?




Gönderen: bank0_s0ru | Doğru Cevap: 16325 | Yanlış Cevap: 9550 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(5)

3. Osmanlı Devleti'nde tımar sisteminin aşağıdakilerden hangisinin düzenli biçimde yürütülmesinde doğrudan etkili olduğu savunulamaz?




Gönderen: mağdur. | Doğru Cevap: 17535 | Yanlış Cevap: 8634 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

4. Esnaf ve zanaatkar örgütlenmesi olan lonca teşkilatında ;
1.Din,
2.Meslek,
3.Hukuk
alanlarının hangilerinde eğitim verilir?




Gönderen: purgatory | Doğru Cevap: 8810 | Yanlış Cevap: 17051 | Soru Hatalı Diyen: 6 | Yorum(10)

5. Aşağıdaki kavramlardan hangisi osmanlıda resmi tarih yazarlarına verilen isimdir?




Gönderen: hulusi | Doğru Cevap: 24099 | Yanlış Cevap: 2201 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. Osmanlı zamanında ilk medrese kimin zamanında ve nerede kurulmuştur?




Gönderen: kara çocuk | Doğru Cevap: 22074 | Yanlış Cevap: 3980 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7. 1789 tarihinde hangi önemli gelişme meydana gelmiştir?




Gönderen: kara çocuk | Doğru Cevap: 19816 | Yanlış Cevap: 4096 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8. Aşağıdakilerden hangisi Osmanlı Devletinde ilk radikal ve planlı ıslahat dönemidir?




Gönderen: mervecan | Doğru Cevap: 10487 | Yanlış Cevap: 13078 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9. Aşağıdaki fikir akımlarından hangisi devlet politikası haline gelmemiştir?




Gönderen: gölgesiz | Doğru Cevap: 14289 | Yanlış Cevap: 9470 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10. Aşağıdakilerden hangisi Osmanlı ordusunun teknik sınıfında yer almaz?




Gönderen: gölgesiz | Doğru Cevap: 20254 | Yanlış Cevap: 4680 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11. Hangisi Osmanlı Devleti'nde taşra yönetimindeki görevlilerden biri değildir?




Gönderen: gölgesiz | Doğru Cevap: 9296 | Yanlış Cevap: 14894 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(5)

12. Hangisi Osmanlıda bir eyaletten alınacak verginin peşin olarak devlet hazinesine yatırılma sistemidir?




Gönderen: gölgesiz | Doğru Cevap: 17446 | Yanlış Cevap: 7039 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13. osmanlı devletinin dağılma tehlikesi geçirdiği savaş hangisir?




Gönderen: alim | Doğru Cevap: 18884 | Yanlış Cevap: 3891 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14. 1. murad zamanında 'ülke padişah ve çocuklarının ortak malıdır' anlayışı hangi padişah tarafından bozulmuştur?




Gönderen: alim | Doğru Cevap: 16828 | Yanlış Cevap: 8170 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan "Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.

kpssuzmani facebook grubu