Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
Tarih - Ulusal Kurtuluş Savaşı-Test.03
1. Türkiye devletinin ilk kanunu hangisidir?




Gönderen: ada | Doğru Cevap: 7860 | Yanlış Cevap: 7462 | Soru Hatalı Diyen: 12 | Yorum(21)

2. Aşağıdakilerden hangisi Sakarya Savaşı'nın sonuçlarından biri değildir?




Gönderen: ada | Doğru Cevap: 5745 | Yanlış Cevap: 7466 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3. Mondros'tan sonra başlayan işgallerde Osmanlı ile en az mücadele eden devlet hangisidir?




Gönderen: gölgesiz | Doğru Cevap: 8839 | Yanlış Cevap: 4479 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. TBMM'nin kurulmasından sonra çıkmaya başlayan, türkiye cumhuriyetinin ilk resmi gazetesi aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: angryturkman | Doğru Cevap: 4297 | Yanlış Cevap: 9003 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(4)

5. Temsil hayetinin sivas kongeresinden sonra halkı milli mücadele konusunda bilinçlendirmek için çıkardağı gazete aşağıdakilerden hangisidir




Gönderen: cüneyt | Doğru Cevap: 10885 | Yanlış Cevap: 2069 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. Mondros sonrası başlayan işgallere karşı Türk halkının tepkisi aşağıdakilerden hangisi şeklinde olmuştur ?




Gönderen: hodrimeydan40 | Doğru Cevap: 11770 | Yanlış Cevap: 1012 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

Asağıdakilerden hangisiyle TBMM ve Osmanlı Devleti arsında yapılmıştır.





Gönderen: mdn | Doğru Cevap: 8954 | Yanlış Cevap: 3671 | Soru Hatalı Diyen: 4 | Yorum(8)

8. Takrir-i Sükûn Kanunu hangi gelişme sonrasında çıkarılmıştır?




Gönderen: osmanlı-1299 | Doğru Cevap: 7730 | Yanlış Cevap: 4027 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

Osmanlı Devleti aşağıdakilerden hangisiyle hukuken yok sayıldı?





Gönderen: mhky54 | Doğru Cevap: 5230 | Yanlış Cevap: 7312 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(9)

10.

Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşanan Şeyh Sait ve Menemen hadiselerinin bastırılması ile aşağıdaki ilkelerden hangisi güvence altına alınmıştır?





Gönderen: kaan kesik | Doğru Cevap: 7488 | Yanlış Cevap: 4385 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

Cumhuriyetin ilanından sonra Mustafa Kemal ilk olarak hangi bölgenin milletvekilisi seçildi.





Gönderen: ikizler1982 | Doğru Cevap: 6448 | Yanlış Cevap: 5386 | Soru Hatalı Diyen: 4 | Yorum(5)

12.

1974 kıbrıs barış harekatında TSK Genel Kurmay başkanı kimdir?





Gönderen: ibal | Doğru Cevap: 3326 | Yanlış Cevap: 5511 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

13.

I. Londra konferansı'nın toplanması
II. İngiltere ile esir mübadelesi antlaşmasının imzalanması
III. Mustafa Kemal'e mareşal rütbesinin verilmesi
Yukarıda verilerden hangilerinin Sakarya Muharebesi'nin sonuçları arasında olduğu söylenir?





Gönderen: memuraşkı | Doğru Cevap: 5167 | Yanlış Cevap: 5646 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14.

ıstıklal marsımızn ılk kez acıksoz gazetesınde yayınlandıgı sehır asagıdakılerden hangısıdır





Gönderen: ıgdırlı kaya | Doğru Cevap: 3384 | Yanlış Cevap: 6070 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan "Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.

kpssuzmani facebook grubu