Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
Tarih - Selçuklular ve Önceki Dönem Kültür Medeniyet-Test.03
1. Aşagıdakilerden hangisi ilk TÜRK toplulugudur




Gönderen: ferd_25 | Doğru Cevap: 22117 | Yanlış Cevap: 9373 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2. Dünyada ilk anayasayı hangi uygarlık hazırlamıştır?




Gönderen: özdemir | Doğru Cevap: 8651 | Yanlış Cevap: 16068 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(2)

3. Tarihte istanbul'u kuşatan ilk Türk devleti aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: özdemir | Doğru Cevap: 26943 | Yanlış Cevap: 3051 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. SULTAN ÜNVANINI KULLANAN İLK TÜRK HÜKÜMDARI AŞAGIDAKİLERDEN HANGİSİDİR?




Gönderen: özdemir | Doğru Cevap: 26997 | Yanlış Cevap: 2967 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5. Anadoluya sefer düzenleyen ilk Türk devleti aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: özdemir | Doğru Cevap: 14808 | Yanlış Cevap: 12838 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

6. İlk müslüman türk devleti kimdir?




Gönderen: kara çocuk | Doğru Cevap: 28051 | Yanlış Cevap: 1626 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

7. Tarihteki Amazon efsanesinin oluşmasını sağlayan Türk topluluğu hangisidir?




Gönderen: gölgesiz | Doğru Cevap: 14139 | Yanlış Cevap: 8958 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8. İlk Türk kadın hükümdar kimdir?




Gönderen: gölgesiz | Doğru Cevap: 21758 | Yanlış Cevap: 6119 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9. Tigin kelimesinin anlamı ne demektir?




Gönderen: alim | Doğru Cevap: 19070 | Yanlış Cevap: 9391 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

10. Aşağıdaki devletlerden hangi ikisi adını kurulduğu coğrafyadan alır?




Gönderen: alim | Doğru Cevap: 18673 | Yanlış Cevap: 7824 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(2)

11. Mısır da kurulan ilk türk devleti hangisidir?




Gönderen: alim | Doğru Cevap: 24228 | Yanlış Cevap: 3922 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(2)

12. İlk Türk-İslam devletlerinde şehirlerin oluşturulmasındaki temel yapı hangisidir?




Gönderen: angryturkman | Doğru Cevap: 10851 | Yanlış Cevap: 16332 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13. İslamiyet öncesi türk tarihi'nde en küçük sosyal birim aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: gamze | Doğru Cevap: 18223 | Yanlış Cevap: 8690 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14. Adına Para bastıran ilk türk devlet adamı kimdir.




Gönderen: keskoif04 | Doğru Cevap: 17855 | Yanlış Cevap: 9714 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

15. Aşağıdakilerden hangisi İslamiyet öncesi Türk Devletlerinde yönetimle ilgili bir kavram değildir?




Gönderen: tarihçi | Doğru Cevap: 19892 | Yanlış Cevap: 7415 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

16. Anadolu Selçuklu devleti ülkenin bazı yerlerinde kervansaraylar yapmıştır. Bu bilgiye göre aşağıdaki konulardan hangisine önem verdiği söylenebilir?




Gönderen: kpss | Doğru Cevap: 26518 | Yanlış Cevap: 1471 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

17. İstanbulu ilk kuşatan devlet aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: kpss | Doğru Cevap: 25645 | Yanlış Cevap: 2374 | Soru Hatalı Diyen: 4 | Yorum(4)

18. ORTA ASYA TÜRK DEVLETLERİ DÖNEMİNDE KAYA ÜZERİNE YAPILAN RESİMLERE NE AD VERİLİRDİ




Gönderen: balıkcı | Doğru Cevap: 15340 | Yanlış Cevap: 8776 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(2)

19.

Aşağıdakilerden hangisi Anadolu Selçukluları ve Beylikler Dönemi'ne ait medreselerden biri değildir?





Gönderen: efkan | Doğru Cevap: 20395 | Yanlış Cevap: 4474 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan "Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.

kpssuzmani facebook grubu