Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
Tarih - Ulusal Kurtuluş Savaşı-Test.02
1. Aşağıdakilerden hangisi kurtuluş savaşı sırasında Anadoluda işgal gücü bulundurmayan devlettir?




Gönderen: glisin | Doğru Cevap: 16992 | Yanlış Cevap: 2119 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2. Osmanlı Devleti yerine Yeni Türk Devletinin kuruluşunu hukuki yönden belirten ve varlığını sağlayan gelişme aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: bekir | Doğru Cevap: 6743 | Yanlış Cevap: 11429 | Soru Hatalı Diyen: 4 | Yorum(4)

3. I. Dünya savaşından sonra osmanlı ülkesinde ilk işgal edilen yer neresidir?




Gönderen: burcu55 | Doğru Cevap: 10701 | Yanlış Cevap: 7337 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. Aşağıdakilerden hangisi milli cemiyetlerdendir?




Gönderen: burcu55 | Doğru Cevap: 14973 | Yanlış Cevap: 3126 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5. 1.TBMM döneminde çıkarılan ilk kanun hangi alanda yapılmıştır?




Gönderen: gumushaneli | Doğru Cevap: 6794 | Yanlış Cevap: 10806 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(2)

6. "Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, parçalanamaz" kararı ilk kez aşağıdakilerin hangisinde alınmıştır




Gönderen: akdm | Doğru Cevap: 8772 | Yanlış Cevap: 8784 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

1930 yilinda ataturk asagidaki hangi ülke tarafından nobele aday gösterilmiştir?





Gönderen: zuzu | Doğru Cevap: 5007 | Yanlış Cevap: 7157 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

Son Osmanlı padişahı Vahdettin ingilizlere sığınırken padişah sıfatıyla değilde halife sıfatıyla siğinmistir. Bu durum onun aşağıdakiler hangisini kabul ettigini gösterir?





Gönderen: mustafa sisik | Doğru Cevap: 9056 | Yanlış Cevap: 4819 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

Lozan Barış Antlaşmasında Türkiye Devletinin asla taviz vermemesi gereken konular hangileridir?





Gönderen: yiğidogençlik | Doğru Cevap: 7506 | Yanlış Cevap: 6568 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

TBMM Hükümetinin ilk resmi ilişki kurduğu devlet hangisidir?





Gönderen: yiğidogençlik | Doğru Cevap: 11832 | Yanlış Cevap: 1972 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

yenı turk devletının latın alfabesyle yazılms ılk gazetesı asagıdakılerden hangısıdır





Gönderen: ıgdırlı kaya | Doğru Cevap: 5480 | Yanlış Cevap: 7136 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12.

Aşağıdakiilerden hangisi I.TBMM içinde kurulan gruplardan biri değildir?





Gönderen: çevre | Doğru Cevap: 3206 | Yanlış Cevap: 9437 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13.

Aşağıdakilerden hangisi I.TBMM kanunlarından değildir?





Gönderen: çevre | Doğru Cevap: 7527 | Yanlış Cevap: 5257 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan "Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.

kpssuzmani facebook grubu