Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
Tarih - Selçuklular ve Önceki Dönem Kültür Medeniyet-Test.02
1. İslam ordularını kafkasyanın dogusunda durdurmuşlar. İslamiyetin kuzeydeki sınırı bu ülkede son bulmuştur. Bahsedilin türk devleti hanğisidir




Gönderen: tunush | Doğru Cevap: 9928 | Yanlış Cevap: 11182 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2. Kutadgu Bilig, Divanı Hikmet hangi devlet zamanında yazılmıştır




Gönderen: retkit | Doğru Cevap: 15190 | Yanlış Cevap: 8016 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

3. Mukaddime adlı kitabın yazarı kimdir?




Gönderen: konya | Doğru Cevap: 8655 | Yanlış Cevap: 10562 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. MATEMATİKTE SIFIRI KİM KULLANMIŞTIR?




Gönderen: burak | Doğru Cevap: 16284 | Yanlış Cevap: 4624 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5. İslamiyeti kabul eden ilk türk devletlerinden sultan ünvanını alan kimdir.




Gönderen: adem | Doğru Cevap: 20062 | Yanlış Cevap: 2175 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. Aşağıdakilerden hangisi Türk İslam devletlerinde pazarlarda fiyatları tartı ve ölçü aletlerini üretilen ve satılan malların kalitesini denetleyen görevlidir?




Gönderen: azimli | Doğru Cevap: 16924 | Yanlış Cevap: 3722 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

7. Aşağıdakilerden hangisi Orta Asya'daki kültürlerin en eskisidir?




Gönderen: gazimagosa | Doğru Cevap: 12723 | Yanlış Cevap: 6919 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8. Aşağıdakilerden hangisi Orta Asya'da Türklerin yaptığı totemlere verilen addır?




Gönderen: gazimagosa | Doğru Cevap: 10603 | Yanlış Cevap: 8588 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(2)

9. Aşağıdaki devletlerden hangisi Orta Asya'nın araplaşmasını engellemiştir?




Gönderen: gölgesiz | Doğru Cevap: 10528 | Yanlış Cevap: 8511 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

10.

Üzengiyi ilk kullanan, İstanbulu ilk kuşatan ve hem orta asya hem de avrupada yeni devletler kuran Türk devleti hangisidir?





Gönderen: 24erz24 | Doğru Cevap: 17376 | Yanlış Cevap: 1819 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

Türk-İslam devletlerinde ölülerin başına dikilen balbal(heykel)'ın üzerindeki işaretler neyi gösterir ?





Gönderen: myucel | Doğru Cevap: 17534 | Yanlış Cevap: 1762 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12.

Aşağıdaki savaşlardan hangisi Anadolu Selçuklu Devletinin yaptığı savaşlardan biridir.





Gönderen: bartin74 | Doğru Cevap: 9430 | Yanlış Cevap: 9113 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13.

Aşağıdakilerden hangisi İslamiyeti benimseyen ilk Türk devletidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 16885 | Yanlış Cevap: 2055 | Soru Hatalı Diyen: 27 | Yorum(34)

14.

Türklerin İslamiyetten öncesi dönemde kurduğu devletlerden bazıları şunlardır:
I. Hunlar
II. Avarlar
III. Göktürkler
IV. Akhunlar
V. Uygurlar
Bunlardan hangileri, kendilerine özgü alfabe kullanmıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 17660 | Yanlış Cevap: 1191 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

15.

Türk tarihinde İstanbul'u ilk kez kuşatan ve Avrupalılar tarafından "Juan Juan" olarak isimlendirilen Türk devleti aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 16842 | Yanlış Cevap: 2072 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan "Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.

kpssuzmani facebook grubu