Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
Tarih - Atatürk Dönemi İç Olaylar ve Dış Politika-Test.02
1.

İzmir İktisat kongresine kim başkanlık etmiştir?





Gönderen: telmossos | Doğru Cevap: 7163 | Yanlış Cevap: 13432 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

2.

1919 milletler cemiyeti 1925 locarno antlaşması 1928 briand kellog paktı bu antlaşmaların kuruluş amacı nedir?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 11701 | Yanlış Cevap: 6156 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

3.

musul sorununun çözümü için hangi konferans toplanmıştır?





Gönderen: leda | Doğru Cevap: 6606 | Yanlış Cevap: 12345 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4.

THY kaç yılında kurulmuştur?





Gönderen: leda | Doğru Cevap: 5019 | Yanlış Cevap: 9560 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5.

Toprak reform kanunu kaç yılında çıkarılmıştır?





Gönderen: leda | Doğru Cevap: 6922 | Yanlış Cevap: 7888 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

Hangisi M. Kemal Atatürk'ün yazmış olduğu kitaplar arasında değildir?





Gönderen: yuxek | Doğru Cevap: 7856 | Yanlış Cevap: 9663 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

Mustafa Kemal Atatürk ''Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır'' sözünü hangi olay sonucunda söylemiştir?





Gönderen: tekçarekpss | Doğru Cevap: 15561 | Yanlış Cevap: 2176 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

Aşağıdakilerden Hangisi Atatürk Döneminde Çok Partili Hayata Geçiş Denemelerinin tam olarak gerçekleşmemesinin nedenlerinden biri değildir?





Gönderen: tekçarekpss | Doğru Cevap: 5736 | Yanlış Cevap: 11445 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

9.

Aşağıdakilerden hangisi Serbest Cumhuriyet Fırkasının genel özellikleri arasında yer almaz?





Gönderen: tekçarekpss | Doğru Cevap: 8974 | Yanlış Cevap: 7241 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(4)

10.

Yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet sermayesi ile kurulan ilk bankası aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: tekçarekpss | Doğru Cevap: 3681 | Yanlış Cevap: 13418 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(4)

11.

Aşağıdakilerden hangisi Atatürk Döneminde Madencilik ve Maden Sanayisini desteklemek amacıyla kurulmuştur?





Gönderen: tekçarekpss | Doğru Cevap: 6827 | Yanlış Cevap: 10229 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(3)

12.

I. 1930'da kurulmuştur
II. Döviz kurlarını ayarlar
III. Para basma yetkisine sahiptir
Yukarıda bazı özellikleri verilmiş olan kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: tekçarekpss | Doğru Cevap: 15039 | Yanlış Cevap: 1641 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13.

Aşagıdakileriden hangisi Atatürk döneminde kurulmamıştır?





Gönderen: serdarkalpsiz | Doğru Cevap: 7932 | Yanlış Cevap: 8987 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(6)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan "Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.

kpssuzmani facebook grubu