Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
Tarih - Ulusal Kurtuluş Savaşı-Test.01
1. "Kuvva-i Millîye" adı ilk kez aşağıdakilerden hangisi tarafından kullanılmıştır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 21701 | Yanlış Cevap: 24473 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(9)

2. İstanbul hükümeti Temsil Heyeti'nin varlığını aşağıda olayların hangisi ile tanımıştır?




Gönderen: tarihin karanlık yüzü | Doğru Cevap: 26747 | Yanlış Cevap: 17615 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(5)

3. Londra konferansının sonuç vermemesi üzerine sevr projesini gerçeklestirmek üzere anlasma devletlerinin kararlar alması ve bu amaçla yunan ordusunun harekete geçmesi aşağıdaki savaşlardan hangisine sebep olmuştur?




Gönderen: funda besyo | Doğru Cevap: 19120 | Yanlış Cevap: 21418 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. Manda ve himaye fikri son kez ve kesin olarak nerede reddedildi?




Gönderen: fk | Doğru Cevap: 32476 | Yanlış Cevap: 9630 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5. 3 mayıs 1920'de kurulan Büyük Millet Meclisi Hükümeti'nin Adalet Bakanı kimdir?




Gönderen: fk | Doğru Cevap: 10666 | Yanlış Cevap: 20624 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(2)

6. Hangisi I. İnönü Muharebesi'nin sonuçları arasında yer almaz




Gönderen: fk | Doğru Cevap: 22734 | Yanlış Cevap: 15655 | Soru Hatalı Diyen: 8 | Yorum(13)

7. İlk kez Avrupalı büyük bir devlet Misakkı Milliyi hangisiyle tanımıştır?




Gönderen: fk | Doğru Cevap: 21146 | Yanlış Cevap: 18308 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(11)

8. İsmet Paşa " Çok ıstırap çektik, çok kan akıttık, bütün medeni milletler gibi hürriyet ve istiklal istiyoruz..." sözün ne zaman söyemiştir?




Gönderen: fk | Doğru Cevap: 19987 | Yanlış Cevap: 15798 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(3)

9. Derviş Mehmet ve adamları tarafından halkın dini duygularını istismar ederek inkılaplara karşı çıkarılan isyan hareketi hangisidir?




Gönderen: fk | Doğru Cevap: 16317 | Yanlış Cevap: 18749 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(2)

10. Fransa ile yapılan ankara anlaşması sonucu Misakı Milli sınırlarının dışında kalan vatan topragı hangisidir




Gönderen: tunush | Doğru Cevap: 32472 | Yanlış Cevap: 6103 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11. Manda ve himaye kesin olarak birdaha tartışılmamak üzere red edilmiştir. Bu kongre hangisidir




Gönderen: tunush | Doğru Cevap: 31013 | Yanlış Cevap: 8008 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12. Aşagıdakilerden hangisi kütahya eskişehir savaşının sonuçlarından biri değildir




Gönderen: tunush | Doğru Cevap: 25818 | Yanlış Cevap: 10133 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13. BOĞAZLAR KOMİSYONU HANGİ ANTLAŞMALARDA VARDIR?




Gönderen: çağrı bey | Doğru Cevap: 9833 | Yanlış Cevap: 27265 | Soru Hatalı Diyen: 4 | Yorum(9)

14. AŞAĞIDAKİ KONULARDAN HANGİSİ MİSAK-I MİLLİ DE YER ALMAMIŞTIR?




Gönderen: qoser | Doğru Cevap: 22286 | Yanlış Cevap: 16127 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(2)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan "Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.

kpssuzmani facebook grubu