Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
Tarih - Selçuklular ve Önceki Dönem Kültür Medeniyet-Test.04
1.

Müslümanların kullandığı ilk beyaz bayrak hangisidir?





Gönderen: pomem74 | Doğru Cevap: 4030 | Yanlış Cevap: 6772 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

2.

Çin seddi hangi Türk devletine karşı yapılmıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 13442 | Yanlış Cevap: 1611 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(5)

3.

Türklere ait bilinen en eski kurganlar olan Pazırık ve Esik kurganları hangi devlete aittir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 8198 | Yanlış Cevap: 5480 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(3)

4.

Eski Türklerde önemli devlet işleri Kurultay adı verilen meclislerde görüşülürdü.Hangisi bu meclislerden birisinin adı değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 8423 | Yanlış Cevap: 5639 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

5.

Aşağıdaki Türk devletlerinden hangisi ilk din değiştiren Türk devletidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 11437 | Yanlış Cevap: 3241 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

Eski Türk devletlerinden olan Uygurlarla ilgili verilenlerden hangisi yanlıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 11479 | Yanlış Cevap: 2985 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

Aşağıdakilerden hangisi yazıyı kullanan ilk Türk devletidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 8301 | Yanlış Cevap: 6331 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(2)

8.

Orta asyadaki tarih öncesi devirlere ait ilk kültür merkezlerinden hangisi yanlış verilmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 8928 | Yanlış Cevap: 4560 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

İslamiyet'i benimseyen ilk Türk topluluğu aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 13512 | Yanlış Cevap: 1097 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

Eski Türk topluluklarında hangisi din ve inanışla ilgili kullanılan terimlerden değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 7491 | Yanlış Cevap: 6044 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

Eski Türklere ait önemli destanlarla ilgili hangisi yanlıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 9938 | Yanlış Cevap: 4166 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

12.

ılk turk tarıhçısı ve edebıyatcısı kımdır





Gönderen: ıgdırlı kaya | Doğru Cevap: 6725 | Yanlış Cevap: 6834 | Soru Hatalı Diyen: 8 | Yorum(12)

13.

Büyük selçuklularda gayri müslümlere ekip biçmeleri karşılığında verilen gelirleri hazineye aktarılan arazi nedir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 9429 | Yanlış Cevap: 4744 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan "Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.

kpssuzmani facebook grubu