Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
Tarih - Osmanlı Dönemi Kültür Medeniyet-Test.05
1.

Aşağıdakilerden hangisi Osmanlı Devletin de ilmiye sınıfının üyeleri arasında yer almaz?





Gönderen: çck glşm | Doğru Cevap: 12163 | Yanlış Cevap: 6000 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2.

Çogunlukla eski yazma kitaplarda görülen ışık, gölge ve hacim duygusu yansıtılmayan küçük, renkli resim sanatına ne ad verilir?





Gönderen: çck glşm | Doğru Cevap: 11640 | Yanlış Cevap: 5460 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

3.

Aşagıdakilerden hangisi Osmanlıda ilk isyan eden Azınlık gruptur?





Gönderen: 55 | Doğru Cevap: 13522 | Yanlış Cevap: 3402 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4.

Aşagıdakilerden hangisi 2. Meşrutiyet döneminde Osmanlının zor durumundan faydalanarak bağımsızlığını ilan etmiştir?





Gönderen: 55 | Doğru Cevap: 7490 | Yanlış Cevap: 7792 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

5.

Mısır Meselesinin uluslararası sorun haline geldiği antlaşma hangisidir?





Gönderen: davut karakaş | Doğru Cevap: 4859 | Yanlış Cevap: 9935 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

Aşağıdakilerden Hangisi Osmanlıların ünlü Minyatür ESERİDİR.





Gönderen: manaeri | Doğru Cevap: 6530 | Yanlış Cevap: 7073 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

Aşağıdakilerden hangisi Türk İslam devletlerinde kullanılan hükümdarlık sembollerinden değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 10264 | Yanlış Cevap: 6512 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

Aşağıdakilerden hangisi Türk İslam devletlerinde kullanılan hükümdarlık sembollerinden değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 8659 | Yanlış Cevap: 6629 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(3)

9.

Aşağıdakilerden hangisi Türk-İslam devletlerinde belediye işlerinden sorumlu olup çarşı ve pazarları denetleyen görevlidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 13106 | Yanlış Cevap: 3488 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

Aşağıdakilerden hangisi Türk-İslam devletlerinde büyük divan dışında görevli farklı divanlardan değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 11033 | Yanlış Cevap: 3161 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

Aşağıdakilerden hangisi Türk-İslam devletlerinde Müslümanlardan alınan ürün vergisinin adıdır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 15163 | Yanlış Cevap: 1726 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12.

Orta Asya'da kurulan Türk devletlerinde,
I. Kağan
II. Tudun
III. İlteber
IV. Şanyü
V.İdikut
ünvanlarından hangileri hükümdarlar için kullanılmamıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 7542 | Yanlış Cevap: 7467 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(2)

13.

"Tazarruname ve Nasihatname" adlı eseriyle ünlü matematikçi aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4354 | Yanlış Cevap: 10245 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14.

Cihannüma (Dünya coğrafyası) adlı eseri ve yaptığı haritalarla ünlü denizci aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 11309 | Yanlış Cevap: 5543 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan "Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.

kpssuzmani facebook grubu