Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
Güncel Konular - 2014 Güncel Konular-Test.03
1.

2014 FIFA Dünya Futbol Şampiyonası aşağıdaki ülkelerden hangisinde düzenlenecektir?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 6361 | Yanlış Cevap: 1547 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2.

17. FIBA Bayanlar Dünya Şampiyonası aşağıdaki ülkelerden hangisinde düzenlenecektir?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 4924 | Yanlış Cevap: 2362 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3.

25 Aralık 2013 tarihinde aşağıdaki bakanlardan hangisinde değişme olmamıştır?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 3878 | Yanlış Cevap: 3090 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

4.

10. Beş yıllık kalkınma planı aşağıdaki yıllardan hangisini kapsamaktadır?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 3135 | Yanlış Cevap: 3690 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

5.

22 Ocak 2014 tarihinde İsviçre'nin Montrö kasabasında gerçekleştirilen 2.Cenevre Konferansı'nın toplanış amacı aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 4740 | Yanlış Cevap: 2092 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

2014 yılında G-8 zirvesi aşağıdaki ülkelerden hangisinde gerçekleştirilecektir?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 4147 | Yanlış Cevap: 2665 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(3)

7.

Türkiye'de gerçekleştirilecek olan G-20 zirvesi aşağıdaki tarihlerden hangisinde gerçekleştirilecektir?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 4438 | Yanlış Cevap: 2454 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

2014 yılında İslam Zirvesi aşağıdaki ülkelerden hangisinde gerçekleştirilecektir?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 3957 | Yanlış Cevap: 2705 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

2014 yılında G-8 zirvesi aşağıdaki şehirlerden hangisinde gerçekleştirilecektir?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 3681 | Yanlış Cevap: 2736 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

10.

I-2015 Dünya Kadınlar Futbol Şampiyonası Kanada'da yapılacaktır
II-2016 Avrupa Atletizm Şampiyonası İspanya'da yapılacaktır
III-2018 Dünya Futbol Şampiyonası Rusya'da yapılacaktır.
Hangileri doğrudur?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 1670 | Yanlış Cevap: 3308 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

Aşağıdaki spor olaylarından hangisi yanlıştır?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 1313 | Yanlış Cevap: 3129 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12.

Aşağıdakilerden hangisi hem Avrupa Birliği üyesi olmayan hem de Euro'yu kullanmayan devletlerden biridir?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 2886 | Yanlış Cevap: 3212 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13.

Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) ile ilgili;
I-1961 yılında faaliyete geçmiştir
II-Çin bu kuruluşun üyesidir
III-Siyasi kararlar en yüksek karar organı olan konseyde alınır
IV-Konseyin 7 daimi üyesinden biri de İtalyadır

yukarıdakilerden hangileri doğrudur?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 1358 | Yanlış Cevap: 2526 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14.

OPEC Petrol Bakanları toplantısı Haziran 2014'te hangi şehirde yapılacaktır?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 1405 | Yanlış Cevap: 3663 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

15.

2014 yılındaki bazı spor olaylarından;
I. Dünya Kupası maskotu, Armadillo
II. FIBA Dünya Basketbol Kupası'nın resmi maskotları, Ole ve Hop
III. Kış Olimpiyat Oyunlarının maskotlarından biri de Tavşan'dır

yukarıdakilerden hangileri doğrudur?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 2440 | Yanlış Cevap: 1676 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan "Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.

kpssuzmani facebook grubu