Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
Güncel Konular - 2013 Güncel Konular-Test.05
1.

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti olarak hangi ilimizi seçmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3777 | Yanlış Cevap: 2329 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

2.

Şubat 2013′de yapılan BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyelerinden oluşan '5+1'grubuyla İran arasındaki görüşme Kazakistan'da yapılmıştır.Hangisi 5+1 ülkesi değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3509 | Yanlış Cevap: 1726 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3.

Şubat 2013′de Avrupa Atletizm Şampiyonasında Nevin YANIT engelli koşuda Avrupa Şampiyonu olmuştur.hangi ülkede yapılmıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 1517 | Yanlış Cevap: 3491 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(2)

4.

1982 Anayasası'na göre İl, ilçe, bakanlık ve büyükşehir belediyesinin kurulmasına hangi kurumun alacağı kararla gerçekleşir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2514 | Yanlış Cevap: 2984 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5.

Medeniyetler İttifakı 5. Yıllık Forumu 25-26 Şubat 2013′de Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılmıştır. Medeniyetler İttifakı Eşbaşkanları İspanya ile hangi ülkedir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2579 | Yanlış Cevap: 1996 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

85. Oscar Ödüllerinde en iyi film ödülümü hangi film almıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2738 | Yanlış Cevap: 2282 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

G-20 Zirvesi Şubat 2013′de nerede gerçekleştirildi?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2515 | Yanlış Cevap: 2549 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(4)

8.

KYOTO Protokolü'nün ikinci yükümlülük dönemine katılmayacak olan ülkelerden hangisi yanlış verilmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 1800 | Yanlış Cevap: 2594 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

KYOTO Protokolüne hiç imza atmayan ülkeler hangisinde doğru verilmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2266 | Yanlış Cevap: 2275 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

Türkiye'nin ilk Kamu Baş denetçisi aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3948 | Yanlış Cevap: 1235 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

2012 Nobel Barış Ödülü hangisine verilmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 1427 | Yanlış Cevap: 3547 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12.

Mart 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yürürlüğe giren kanunla Türkiye'nin en son büyük şehir belediyesi olan ili hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3612 | Yanlış Cevap: 1687 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13.

Avrupa Yeşil Başkent Ödülü; 2013 Fransa'nın Nantes, 2014 Danimarka?nın Kopenhag kentine aittir. 2015'te hangi ilimiz adaydır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 1659 | Yanlış Cevap: 3480 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14.

TİM verilerine göre 2013 Şubat ayında Türkiye'nin en fazla ihracat yaptığı ülke hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3331 | Yanlış Cevap: 1889 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

15.

TİM verilerine göre 2013 Şubat ayında Türkiye'nin en fazla ithalat yaptığı ülke hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3194 | Yanlış Cevap: 2056 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan "Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.

kpssuzmani facebook grubu