Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
Güncel Konular - 2013 Güncel Konular-Test.02
1.

1967′den beri vizesiz girdiğimiz Avrupa Birliği'nin 28. üyesi olacak olan hangi ülke 1 Nisan 2013′ten itibaren Türk vatandaşlarına vize uygulamaya başlamıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 10694 | Yanlış Cevap: 4366 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(2)

2.

Eşleşmelerden hangisi yanlış verilmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 5650 | Yanlış Cevap: 6846 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(5)

3.

UNESCO 2013 yılını ne yılı olarak ilan etmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 7745 | Yanlış Cevap: 6920 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4.

D-8 Liderler Zirvesi hangi ülkede yapılmıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3353 | Yanlış Cevap: 9657 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

5.

40. Dünya Satranç Olimpiyatları nerede yapılmıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4957 | Yanlış Cevap: 7205 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

Avrupa Birliği Turizm Teşkilatı hangi ilimizi 2013 Arap turizm başkenti olarak ilan etmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 6778 | Yanlış Cevap: 6932 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

7.

62. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde, Caligari Ödülü'ne değer görülen Emin Alper?in ilk uzun metrajlı filmi hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4664 | Yanlış Cevap: 7157 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

62. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde,Reis Çelik'in gençlik filmlerinin gösterildiği Kuşaklar bölümünün en büyük ödülü olan Kristal Ayı'ya layık görülen filmi hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3166 | Yanlış Cevap: 7556 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

hangisi D8 ülkelerinden değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4938 | Yanlış Cevap: 8055 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

10.

Güneydoğu Avrupa İşbirliği Girişimi üyesi olmayan devlet hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4789 | Yanlış Cevap: 6532 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

11.

Kısa adı 'OPEC' olan uluslararası teşkilat aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 9273 | Yanlış Cevap: 3886 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12.

Petrol ihraç eden ülkelerden oluşan, ortak bir petrol üretimi ve fiyatlandırması politikası izlemeyi amaçlayan örgüt aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 10781 | Yanlış Cevap: 2227 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(2)

13.

Aşağıdakilerden hangisi G-20 ülkelerinden biri değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 5980 | Yanlış Cevap: 6864 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

14.

Dünya Ticaret Örgütünün merkezi nerededir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4874 | Yanlış Cevap: 8368 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

15.

Avrupa Birliğine (AB) üye ülkelerin dönem başkanlığı süreleri ne kadardır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 7111 | Yanlış Cevap: 6152 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(3)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan "Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.

kpssuzmani facebook grubu