Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
Coğrafya - Coğrafya-Test.03
1. Aşağıdaki iklim bölgelerinden hangisinde yaz yağışları görülmez?




Gönderen: muhammed emin | Doğru Cevap: 11106 | Yanlış Cevap: 19100 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(7)

2. Türkiye'de de konut tiplerini belirleyen temel etmen iklim koşullarıdır bu bilgiye dayanılarak betonarme evler hangi bölgelerde daha yaygın görülmektedir?




Gönderen: berat | Doğru Cevap: 17543 | Yanlış Cevap: 11013 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(7)

3. Yetişme alanı en dar olan bitkimiz hangisidir?




Gönderen: müh | Doğru Cevap: 22790 | Yanlış Cevap: 7072 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(4)

4. Ülkemizde Gesi Bağları nerede yer almaktadır?




Gönderen: müh | Doğru Cevap: 14487 | Yanlış Cevap: 13139 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

5. Ülkemizde Sığla ağacının bulunduğu tek bölgemiz hangisidir?




Gönderen: müh | Doğru Cevap: 14182 | Yanlış Cevap: 10960 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(2)

6. Ülkemizde İnci Kefali sadece nerede yetiştirilmektedir?




Gönderen: müh | Doğru Cevap: 14408 | Yanlış Cevap: 12124 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7. Aşağıdakilerden hangisi farklı bir coğrafi bölgede bulunmaktadır?




Gönderen: müh | Doğru Cevap: 18389 | Yanlış Cevap: 9232 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8. Aşağıdakilerden hangisi en az yağış yerlerden biridir?




Gönderen: müh | Doğru Cevap: 12436 | Yanlış Cevap: 16464 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(3)

9. Karadeniz'in tuzluluk oranının aynı enlemlerde bulunan diğer denizlere göre daha az olmasının sebebi aşağıdakilerden hangisine bağlıdır?




Gönderen: karademir | Doğru Cevap: 18914 | Yanlış Cevap: 9132 | Soru Hatalı Diyen: 6 | Yorum(9)

10. Türkiye'de aşağıda verilen sanayi dallarından hangisinin hammaddesi diğerlerinden daha fazladır?




Gönderen: emlh_13 | Doğru Cevap: 14159 | Yanlış Cevap: 13700 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(4)

11. sivas hangi bölgede yer almaktadır?




Gönderen: diy2121 | Doğru Cevap: 22272 | Yanlış Cevap: 6316 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(3)

12. Çin seddinden sonra dünyada ikinci uzunlukta olan surlarımız hangi ildedir?




Gönderen: diy2121 | Doğru Cevap: 17998 | Yanlış Cevap: 8023 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13. En çok turist alan bölgemiz hangisidir?




Gönderen: diy2121 | Doğru Cevap: 14030 | Yanlış Cevap: 14763 | Soru Hatalı Diyen: 7 | Yorum(17)

14.

Aşağıdaki illerden hangisi DAP(Doğu Anadolu Projesi) kapsamına girmez?





Gönderen: genç coğrafya | Doğru Cevap: 11020 | Yanlış Cevap: 13409 | Soru Hatalı Diyen: 5 | Yorum(7)

15.

Aşağıdaki bölümlerimizinden hangisinde kalkerli araziye(kayatuzu,jips)rastlamak mümkündür?
I.Yukarı Sakarya
II.Antalya
III.Ergene
IV.Yukarı Kızılırmak
V.Yukarı Fırat





Gönderen: genç coğrafya | Doğru Cevap: 5746 | Yanlış Cevap: 14332 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(2)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan "Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.

kpssuzmani facebook grubu