2007 KPSS Anayasa-Vatandaşlık Sınav Soruları 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - 2007 KPSS Anayasa-Vatandaşlık Sınav Soruları
1. Türk Medeni Kanunu'na göre, kişilik nasıl başlar?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2393 | Yanlış Cevap: 284 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

2. Aşağıdakilerden hangisi hukuk devleti ilkesinin gereklerinden biri değildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1854 | Yanlış Cevap: 586 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3. Aşağıdakilerden hangisi Cumhuriyet'in nitelikle-rinden olan sosyal devletin amaçlarından biri değildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2010 | Yanlış Cevap: 378 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. 1982 Anayasası'na göre, aşağıdakilerden hangisi yüksek mahkemeler arasında yer alır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1872 | Yanlış Cevap: 565 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5. 1982 Anayasası'na göre, kanunları yayımlamak görevi kime aittir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1953 | Yanlış Cevap: 491 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. 1982 Anayasası'na göre, TBMM bir yasama yılında en çok kaç ay tatil yapabilir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2056 | Yanlış Cevap: 389 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7. Tüzüklerin iptaline ilişkin davalara aşağıdakiler-den hangisi bakar?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1573 | Yanlış Cevap: 851 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8. Aşağıdakilerden hangisi siyasi partilerin gelir kaynaklarından biri değildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2115 | Yanlış Cevap: 253 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9. Yönetmeliklerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangi-si yanlıştır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 532 | Yanlış Cevap: 1537 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10. Aşağıdakilerden hangisi Mayıs 2007'de Fransa Cumhurbaşkanı seçilmiştir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1942 | Yanlış Cevap: 182 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11. Kyoto Protokolü ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 723 | Yanlış Cevap: 1056 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12. Türkiye'de yapılacak olan 2011 Dünya Üniver-sitelerarası Kış Olimpiyatları aşağıdaki kayak merkezlerinin hangisinde düzenlenecektir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1763 | Yanlış Cevap: 406 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön