Osmanlı Dönemi Kültür Medeniyet-Test.06 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Osmanlı Dönemi Kültür Medeniyet-Test.06
1.

II.Mahmut döneminde ilk yayımlanan resmi gazete aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: blnt | Doğru Cevap: 10389 | Yanlış Cevap: 1842 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2.

Anadolu Selçukluları ve Osmanlılarda birçok hizmeti bir arada vermek için inşa edilen külliyelerin ana yapısı aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: blnt | Doğru Cevap: 6072 | Yanlış Cevap: 6066 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3.

Osmanlı Devleti’nde "millet-i hakime" deyimi aşağıdakilerden hangisi için kullanılmıştır?





Gönderen: blnt | Doğru Cevap: 8606 | Yanlış Cevap: 2411 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4.

1918 de İngilizlere esir dusen, daha sonra cumhurbaşkanligi da yapmış kişi kimdir?





Gönderen: ıgdırlı kaya | Doğru Cevap: 2645 | Yanlış Cevap: 6831 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5.

ataturk trablusgarba hangı gızlı kımlıkle gıtmıstır





Gönderen: ıgdırlı kaya | Doğru Cevap: 7629 | Yanlış Cevap: 2775 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

Osmanlı Devleti'nde VIII.yüzyıldaki ıslahat hareketleri öncelikle askeri alanda yapılırken, XIX.yüzyıldaki ıslahatlar daha çok aşağıdaki alanların hangisinde gerçekleşmiştir?





Gönderen: tayfunantalya | Doğru Cevap: 7015 | Yanlış Cevap: 3796 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

7.

osmanlı devletinde muhasebede kullanılan yazı türünün ismi aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: b | Doğru Cevap: 3633 | Yanlış Cevap: 5316 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(3)

8.

Osmanlı Devletinin, boğazlar üzerinde egemenlik hakkını kullanarak imzaladığı son antlaşma hangisidir?





Gönderen: petekaydoğdu | Doğru Cevap: 7353 | Yanlış Cevap: 3484 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

9.

Muallimi Sina ünvanıyla bilinen batıda da alfarabyus diye adlandırılan eserleri batı dillerine çevrilerek avrupa bilim dünyasını etkiliyen bilim adamı kimdir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 7046 | Yanlış Cevap: 3801 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

10.

Türk İslam dünyasında Celali takvimini icat eden matematik va astromiyle de uğraşan bilim adamı kimdir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 8798 | Yanlış Cevap: 2415 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

Türk islam tarihinde Kitabül cebr vel mukabele eserini yazan ve sıfır sayısını bulan ünlü matematikçimiz hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 7935 | Yanlış Cevap: 2800 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

12.

Türk islam devletlerinde yaşadığı şehrin halkını temsil eden en yüksek görevli yani bir tür belediye başaknıdır ifadesi hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2727 | Yanlış Cevap: 7631 | Soru Hatalı Diyen: 5 | Yorum(8)

13.

Türk İslam devletlerinde devlet memurlarını denetleyen müfettişlik kurumu niteliği olan divan hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 5961 | Yanlış Cevap: 4203 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(2)

14.

İlk Türk dünyası haritası hangi eserde yer almıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 5788 | Yanlış Cevap: 4819 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(3)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön